PADI

AWARE

EFR

DAN  

 

 

 

 

 

 

 

 

De in 1966 in het zonnige Santa Ana (Californië) opgerichte duikorganisatie PADI (Professional Association of Diving Instructors) is de grootste organisatie voor het sportduiken ter wereld. De meer dan 100.000 brevetaanvragen per jaar maken dit dan ook wel duidelijk. Door de professionaliteit van PADI instructeurs, divecenters en resorts is de PADI brevettering uitgegroeid tot de meest gevraagde en gerespecteerde brevettering ter wereld. Je kunt daardoor er dan ook van uitgaan dat waar ter wereld je jezelf ook bevind je PADI breveteringen herkent en erkent zullen worden. Verder produceert PADI opleidingsprogramma´s, materialen en standaards en verleend steun en diensten aan de professionele leden.
   

PADI Europe Ltd.
Oberwilerstrasse 3 CH-8442
Hettlingen, Switzerland
Ph.: +41-52-3041414
Fax: +41-52-3041499
Email:
memberen@padi.ch

 

WayWorldLearns2Dive05

 

Om duikers meer bewust te maken voor het onderwatermilieu ontwikkelde PADI in 1989 de A.W.A.R.E. Filosofie (Aquatic World Awareness, Responsibility and Education). Hierdoor verschenen er steeds meer "advocaten" die het opnamen voor het (onder)watermilieu.

“We want to feel that our children, their children and generations to come will be able to enjoy the underwater world that has given us so much. There are so many significant problems facing mankind, but as divers, this is truly our cause. If divers do not take an active role in preserving the aquatic realm, who will?”
- John J. Cronin, Oprichter van PADI

(Wij willen graag het gevoel hebben dat onze kinderen, kleinkinderen en verdere generaties in staat kunnen zijn om van de onderwaterwereld, die ons zo veel heeft gegeven, te genieten. Er zijn zo veel belangrijke problemen te verwachten voor de mensheid

Sinds de oprichting in 1989 heeft de Project A.W.A.R.E foundation een unieke band gesmeed met induvuele duikers, duikprofessionals, snorkelaars en andere waterenthousiasten die dezelfde interesse en passie delen voor het welzijn van het (onder)watermilieu. Er is dan ook al veel gebeurd, o.a. het onderwijzen van meer dan 15 miljoen duikers en andere waterenthousiastelingen, het organiseren van onder water schoonmaakprojeten in 100 landen en het ontwikkelen van lesmateriaal om specialty cursussen te kunnen geven voor duikers en snorkelaars, dit in samenwerking met PADI.

Project A.W.A.R.E. Foundation (International)
Unit 7, St. Philips Central
Albert Road, St. Philips
Bristol BS2 0PD
Great Britain
Phone: +44 (0)117 300 7313
Fax: +44 (0)117 300 7270
Email:
info@projectaware.org.uk
 

 

Emergency First Response is s´werelds snelst groeiende CPR, AED en eerste hulp training organisatie. Met meer dan 31.000 instructeurs wereldwijd. Sinds de oprichting in 1970 heeft de EFR training organisatie een flinke bagage aan ervaring opgebouwd, waardoor het mogelijk werd om lesmaterialen en methodes te ontwikkelen die het mogelijk maakte om voor de eerste hulp verlener zo efficiënt mogelijk met een noodgeval om te gaan.
 
Emergency First Response, Corp. 30151 Tomas street                   Rancho Santa Magarita, CA 92688 USA  

 

 

DAN staat voor het Divers Alert Network, of zoals het officieus vaak genoemd wordt het ‘duikers veiligheidsvangnet’. DAN is in 1980 geboren uit een initiatief van een aantal wetenschappers en professoren van internationale faam, in de VS en Italië, die inzagen dat handelen in een duikmedische noodsituatie speciale kennis vereist die in het algemeen niet aanwezig is in de normale medische voorzieningen.

DAN’s missie bestaat uit het werken met en in stand houden van een internationaal netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld. DAN geeft ook medische adviezen, doet onderzoek naar duikveiligheid, organiseert cursussen en congressen met het doel om de kennis en het gevoel van verantwoordelijkheid van sportduikers te vergroten en financiële en technische hulp te bieden aan recompressiekamers in ontwikkelingslanden.

P.O. Box DAN, 64026              Roseto , Italy                              Phone +39 085 893 0333
Fax +39 085 893 0050.
Email:
italy@daneurope.org

Regional Head of Training (Dutch): Guy Thomas.                          Email: benelux@daneurope.org

 

Home   Organisaties   Opleidingen   Weer en getjden   Fotoboek   Agenda   links